Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Vinogradari iz Brckovljana proslavili Bartolovo26.8.2019.


Tradicionalno, posljednje okupljanje vinogradara pred početak berbe grožđa, blagdan sv. Bartola, članovi Vinarsko vinogradarske udruge Općine Brckovljani proslavili su u vinogradu svog predsjednika Željka Paniana. Uz članove udruge, našli su se tu i brojni gosti, a među njima i članovi Udruge Bednja iz Hrvatskog Zagorja koji su ovom prigodom uzvratili posjet svojim kolegama iz Brckovljana.


Prisutne je pozdravio predsjednik domicilne udruge i domaćin vinograda Željko Panian koji je potom, uz pratnju tamburaša i članica vokalne skupine KUD-a „August Cesarec“ iz Brckovljana, predvodio i obred postavljanja klopoteca koji se tradicionalno prigodom ovog blagdana postavlja u vinograde.


Grožđe je počelo dozrijevati, klopotec plaši ptice kojima su vinogradi sve učestalija meta, a vinogradari započinju pripreme za berbu, rekao je Panian, te poželio svojim kolegama vinogradarima još jednu uspješnu godinu koja će rezultirati izvrsnom vinskom kapljicom s Hrebinečkog i Štakorovečkog brega, kao i s obližnjeg sv. Jakoba. Stoga je upravo najbolje ocjenjenom prošlogodišnjem vinogradaru Miroslavu Kovačeviću i prepuštena čast da postavi klopotec u vinograd.


Kao što je već uobičajeno na vinogradarskim feštama, nakon službenog dijela, održano je druženje uz dobro jelo, pjesmu i, naravno, ono što je povod cijelom okupljanju – dobro vino.


                                                                                                                                                                                                                         N.H.M.


Izvor:  Dugoselska kronikaObjavljeno: 26.8.2019.


shadow
  • foto
  • foto
  • foto
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner