Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Proslavljena deseta godišnjica osnutka Udruge Hrvatski vitezovi - ratni veterani ´91 Brckovljani28.8.2017.


Desetu godišnjicu osnutka, brige o hrvatskim braniteljima i prenošenje istine o Domovinskom ratu obilježila je Udruga Hrvatski vitezovi - ratni veterani ´91 Brckovljani. Udruga broji 48 temeljnih, podupirajućih i počasnih članova.


„Okupljamo populaciju branitelja koja je dala doprinos u stvaranju hrvatske države. Brinemo o statusnim pitanjima naših članova, ostvarivanju prava koja im pripadaju, vodimo brigu o socijalnom statusu, posebno onih branitelja koji su ostali bez posla, pomažemo jedni drugima, nastojimo naći rješenje za svaki problem“, ispričao je Samir Jašarević, predsjednik Udruge. Naglasio je da je lani u Hrvatskoj umrlo preko 4000 branitelja, a žalosnim i alarmantnim nazvao je podatak da je njihova prosječna starost bila 51 godina.


Uz članove drugih braniteljskih udruga, gradonačelnika Dugog Sela Nenada Paniana i načelnika Brckovljana Željka Funteka, svečanosti je, u ime Zagrebačke županije, prisustvovao zamjenik župana Hrvoje Frankić. On je primio i zahvalnicu koju je Udruga, za potporu tijekom njezina desetogodišnjeg rada, dodijelila županu Stjepanu Kožiću. Frankić je članovima Udruge posebno zahvalio na edukaciji mladih o Domovinskome ratu.


„Kada pričamo o 90-tim godinama, svi smo mi tada bili mladi, ostavili smo svoje obitelji, svoje najmilije i otišli smo braniti našu domovinu. Danas smo populacija koja sve više stari i zato apeliram na zajedništvo braniteljskih udruga i međusobno pomaganje. Budimo opet zajedno, ovoga puta s onima kojima je potrebno prijateljstvo i topla riječ“, poručio je zamjenik župana.


 


Izvor: https://www.zagrebacka-zupanija.hr/vijesti/3684/proslavljena-deseta-godisnjica-osnutka-udruge-hrvaObjavljeno: 28.8.2017.


shadow
  • foto
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner