Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

BLOK UMIROVLJENICI ZAJEDNO OSNOVAN U DUGOM SELU I BRCKOVLJANIMA9.9.2015.


Blok Umirovljenici Zajedno osnovan je 20. studenoga 2010. godine kao oblik samoorganiziranja i samopomoći teško pogođene, socijalno ugrožene, obespravljene i ponižene umirovljeničke populacije. Na svojoj osnivačkoj skupštini održanoj 12. lipnja osnovana je gradska organizacija BLOK UMIROVLJENICI ZAJEDNO-DUGO SELO za čijeg je predsjednika izabran Jozo Marunica. Marunica je istaknuo kako BUZ danas postoji kao izraz političke volje umirovljenika i ostalih njezinih članova i simpatizera koji su se aktivirali kako bi pomogli svojoj generaciji, ali i cjelokupnom stanovništvu Republike Hrvatske. Dodao je kako će na lokalnoj će razini BUZ Dugo Selo surađivati sa svim opcijama koje su naklonjene domoljubnoj koaliciji i pozvao sve tako orjentirane i pravedne studente, radnike, intelektualce, branitelje te sadašnje i buduće umirovljenike da prestanu s podjelama i da se pridruže BUZ-u.


Nakon osnivanja u Dugom Selu, 18. srpnja održana je osnivačka skupština BUZ-a i u Općini Brckovljani. Za predsjednicu Općinske organizacije Brckovljani izabrana je Lea Garača, vjerojatno najmlađa predsjednica neke organizacije s nepunih 19 godina. 


Zanimljivosti ove organizacje su i to da preko šezdeset posto članstva čine žene, kao i glavninu predsjedništva. Posebno ih, kažu, veseli spoznaja da je okupljeno uglavnom mlado članstvo i to u rasponu od 20 do 30 godina starosti.Objavljeno: 9.9.2015.


shadow
banner banner banner banner banner banner