Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

VINOGRADARI PROSLAVILI BARTOLOVO: "NA MALENOM BRIJEGU…"9.9.2015.


Vinogradari i vinari, članovi Udruge vinogradara i vinara Općine Brckovljani, sastali su se tradicionalno, povodom blagdana sv. Bartola, u vinogradu Željka Paniana na Štakorovečkom bregu da bi postavili klopotec koji bi grožđe do berbe trebao štititi od ptica i da bi međusobno, uz čašicu, porazgovarali o predstojećim poslovima u vinogradu.


Godina je za vinograde više nego dobra, vele vinogradari, ali se već počinju brati i rane sorte grožđa pa su Bartol i klopotec ove godine malo zakasnili. Omjer sladora i kiselina u grožđu je idealan, bolesti nisu naškodile kvaliteti, a dragi Bog nije dao tuču, dodaju, te zaključuju kako bi ovogodišnja berba trebala biti jedna od najboljih u posljednjih desetak godina.Sve je to bio razlog za dobru feštu uz dobro vino i dobar grah koji je gazda Željko skuhao za svoje mnogobrojne goste, a atmosferu je dodatno digao nezaobilazni "Breza band".


Feštu su, kako to i priliči, posjetili i čelni čovjek Udruge vinogradara i vinara Općine Brckovljani Zvonko Novosel Dolnjak, koji je i pozdravio sve goste, te predsjednik Općinskog vijeća Božo Graberec i načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek.Objavljeno: 9.9.2015.


shadow
  • foto
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner