Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

PRIGODNO OKUPLJANJE RODITELJA, UDOVICA I DJECE POGINULIH I NESTALIH BRANITELJA U DOMOVINSKOM RATU20.12.2013.


"Čast mi je biti s vama i prisjetiti se vaših najmilijih koji su dali žrtvu za našu domovinu i za sve koji danas žive u njoj. Vaš gubitak nikada nećemo moći nadomjestiti, no uspomenu na njih uvijek ćemo očuvati", poručio je gradonačelnik Dugog Sela Stipo Velić na božićnom okupljanju članova Udruge roditelja, udovica i djece poginulih i nestalih branitelja u Domovinskom ratu. Dodajući kako će Grad Dugo Selo uvijek biti uz članove Udruge, kao i s njima, gradonačelnik je svima čestitao predstojeće božićne i novogodišnje blagdane.


Grad Dugo Selo, zajedno s Općinom Brckovljani i Općinom Rugvica tradicionalno organiziraju domjenak za članove Udruge roditelja, udovica i djece poginulih i nestalih branitelja u Domovinskom ratu te se na taj način zajedno s njima prisjećaju njihovih najmilijih. Na današnjem okupljanju uz gradonačelnika, nazočili su još dogradonačelnik Pavo Jakovljević, predsjednik Gradskog vijeća Grada Dugog Sela Željko Ivaniček, načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek i načelnik Općine Rugvica Ivan Remenar te pročelnik Gradskog odjela za društvene djelatnosti Veljko Bertak. Tom prilikom svima se obratio i predsjednik Udruge Branko Margetić poručivši kako je ovaj domjenak melem za njihove duše, s obzirom da im vrijeme božićnih blagdana posebno teško pada. „Nekad smatrani kao temelj društva, danas su branitelji postali balast tog društva“, kazao je Margetić osvrnuvši se na skore nepopularne mjere, smanjenje mirovina od 1. siječnja. No zato s druge strane ističe činjenicu kako „nikada nismo od gradskih vlasti osjetili nerazumijevanje, niti od Obada, Mahača, Kruhaka, a niti od sadašnjih gradskih čelnika“, kazao je.


Udrugu inače čini 20 roditelja i devet udovica. Uz riječi zahvale predstavnicima gradske i općinskih vlasti Margetić za sve učinjeno, kazao je također kako organizacija ovakvog skupa daje nadu kako se žrtva koju su njihovi najmiliji dali za državu i sve nas neće biti zaboravljena.


Iva Grgić OzimecObjavljeno: 20.12.2013.


shadow
  • foto
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner