Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Održana izborno-izvještajna skupština VZO Brckovljani: DRAŽEN KUTICA I DALJE PREDSJEDNIK ZAJEDNICE28.3.2013.


Vatrogasna zajednica općine Brckovljani održala je redovnu izborno - izvještajnu skupštinu u Vatrogasnom domu u Hrebincu na kojoj je izabrano novo - staro rukovodstvo. Dražen Kutica ponovno je izabran za predsjednika Zajednice, kao i zamjenik Božo Graberec, zapovjednikom je imenovan Žarko Miškulin, tajnik je i dalje Miroslav Šladarec, a blagajnik Jurica Jančić. Na Skupštini je izabrano i Predsjedništvo, Zapovjedništvo, Nadzorni odbor, Sud časti, zastupnici i zamjenici zastupnika u Skupštini VZŽ Zagrebačke, zastupnik i zamjenik zastupnika u Predsjedništvu VZŽ Zagrebačke, zastupnik i zamjenik zastupnika u Zapovjedništvu VZŽ Zagrebačke te osobe ovlaštene za zastupanje VZO Brckovljani.


Iz podnesenog izvješća o radu za proteklu godinu mogle su se čuti mnogobrojne aktivnosti Zajednice, a intenzivno se radilo na opremanju i osuvremenjivanju, kao i obrazovanju i stručnom osposobljavanju vatrogasnog kadra. Pohvalna je činjenica kako Zajednica ima respektabilan broj stručnog vatrogasnog kadra od čega je trećina mladih što im daje za pravo sigurnost razvoja i to posebno u operativnom smislu. Iako je broj operativnih članova zadovoljavajući, smatraju da bi on mogao biti i bolji.


Poteškoće u protekloj godini najvećim dijelom su se odnosile na nekontinuirano financiranje, ali, pohvale koje su stigle i od prisutnih gostiju ukazuju na to da je Zajednica svoj rad, uz financije koje ima, odradila na zavidnom nivou. Problemi s kojima su se u protekloj godini susretali bile su i sve češće provale pa je tako provaljeno u DVD Gračec (uništene staklene površine) i Prečec (otuđen bojler). Tijekom protekle godine VZO Brckovljani ukupno je izašla na 94 intervencije, a moglo se je čuti kako su one odrađene maksimalno profesionalno. Sudjelovali su na mnogobrojnim natjecanjima kao i na taktičkim vježbama, a ostvarene su i brojne suradnje. Izvršena su brojna osposobljavanja i usavršavanja pa je tako za vatrogasca I. klase osposobljeno 45 vatrogasaca, za vatrogasca dočasnika 5, a 26 članova za vatrogasca časnika.


Kako se je moglo čuti iz prijedloga Operativnog plana za 2013. godinu Zajednica će i dalje raditi na obrazovanju i usavršavanjima vatrogasnog kadra te usavršavanjima za specijalnosti, promoviranju vatrogastva, a planirana je i nabava vozila za što će novac, u iznosu od 200 tisuća kuna, dobiti iz proračuna Općine. Ujedno, iz proračuna Općine, Zajednica planira nabavu vatrogasne opreme u iznosu od 70 tisuća kuna. Sveukupni prihodi u 2013. godini planirani su u iznosu od 571 tisuća kuna, od čega će 250 tisuća kuna biti raspodijeljeno između društava na način da DVD Gračec, Lupoglav i Brckovljani dobivaju 63.000 kuna, Hrebinec 22.000 kuna, Prečec 23.000 kuna, Stančić-Štakorovec 6.000 kuna i Tedrovec 10.000 kuna.


Skupštini su prisustvovale susjedne općinske i gradske zajednice kao i načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek te predsjednik Općinskog vijeća Božo Graberec.


Službeni dio Skupštine završen je podjelom priznanja i zahvalnica.


Ana KašnarObjavljeno: 28.3.2013.


shadow
  • foto
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner