Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

RŽAVA I ŽUPANIJA DALE 2,4 MILIJUNA KUNA ZA ZONU14.11.2012.


Nova dotacija općini Brckovljani:


DRŽAVA I ŽUPANIJA DALE 2,4 MILIJUNA KUNA ZA ZONU


Općina Brckovljani uspjela je ovih dana ostvariti još dvije novčane dotacije i potvrditi da su njezini projekti prepoznati kod regionalnih i državnih vlasti. Naime, nakon nedavnih dotacija od Hrvatskih voda za pročistač i izgradnju kolektora odvodnje, ovaj puta potpore su stigle od Ministarstva poduzetništva i obrta te od Zagrebačke županije. Ministarstvo je dodijelilo 2 milijuna kuna za uređenje infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Brckovljani, a za istu svrhu Županija je dodijelila 400.000 kuna. Načelnik Željko Funtek ističe da će se s dijelom sredstava podmiriti dug za već izvršene radove, a drugi dio sredstava bit će uložen u produžetak izgradnje prometnice koja u pravcu sjever-jug dijeli zonu i prolazi pored Konzumovog tržnog centra.


Kasne radovi na izgradnji kolektora


U Općini Brckovljani izražavaju nezadovoljstvo tempom i kvalitetom radova izgradnje kolektora odvodnje u Gračecu i na dionici Gornja Greda - Lupoglav. Oba izvođača razvukli su radove na više godina, unatoč tome što je ugovorena izgradnja u roku od šest do dvanaest mjeseci. U prvom slučaju riječ je o tvrtki Con-ing od koje, ističe Funtek, općina ne želi preuzeti radove jer traži dokaze o tehničkoj ispravnosti položenog kolektora te će zatražiti njezin tehnički pregled i uklanjanje eventualnih nepravilnosti.


Slična je situacija i s kolektorom u Gornjoj Gredi za kojeg u općini, a temeljem nalaza nadzornog inženjera, smatraju da nije funkcionalan jer su na najmanje dva mjesta probijene cijevi i napunjene muljem. Osim toga, općina je nezadovoljna tamošnjim izvođačem , tvrtkom ECP, jer ne sanira prometnice i grabe nakon završetka radova.


Brojni građani dolaze u općinu s opravdanim prigovorima, govori Funtek, koji, međutim, ističe da problem nije lako riješiti jer bi raskidanje ugovora sa sadašnjim izvođačima značilo otvaranje dugotrajne procedure za izbor novih i daljnje prolongiranje završetka radova. Općina poduzima sve raspoložive mjere da se radovi na oba spomenuta mjesta što brže završe - zaključuje Funtek.


Nenad Haleuš MaliObjavljeno: 14.11.2012.


shadow
banner banner banner banner banner banner