Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

37. redovita sjednica općinskog vijeća Brckovljani: ZADOVOLJNI DUKOM PLINOM, ALI ZABRINUTI ZBOG DUKOMA D.O.O.14.11.2012.


Pod predsjedanjem Božidara Graberca 22. listopada je održana 37. redovita sjednica Općinskog vijeća Brckovljani. Premda je kao najznačajnija točka dnevnog reda najavljivan prijedlog općinskog proračuna za 2013. godinu, ova je točka, kao i prijedlog odluke o izboru ponuditelja za zimsko održavanje cesta, skinuta s dnevnog reda. Načelnik općine Željko Funtek pojasnio je da su u općinu u posljednji trenutak stigle informacije o mogućim prihodima koji bi znatno mogli izmijeniti proračun pa se od rasprave o tome odustalo do dobivanja meritornih informacija.


Najviše vremena na sjednici je stoga posvećeno izvješćima o radu za 2011. godinu Dukoma d.o.o. i Dukom plina. Unatoč tome što je novi direktor Dukoma d.o.o. Ivan Funtek uvjeravao vijećnike da se u ovoj tvrtki radi na prevladavanju teške situacije, njih je zabrinulo stanje dugova koji se gomilaju i u ovoj godini. O izvješću Dukoma d.o.o. nije se glasovalo već je prihvaćeno kao informacija uz konstataciju da je stanje u tvrtki, čiji je općina Brckovljani jedan od osnivača, zabrinjavajuće.


Iscrpno izvješće o radu svoje tvrtke u protekloj godini iznio je direktor Dukom plina Mladen Vrabec. Za razliku od ove Dukoma, Dukom plin je, nakon razdvajanja, stabilna tvrtka koja je počela ulagati u zamjenu dotrajalih mreže i starih priključaka novima, zatim u ugradnju plinomjera i na osiguravanju dovoljne količine plina na cijelom distributivnom području i u uvjetima ekstremno velike potrošnje. Vrabecovo je izvješće pohvaljeno, niti o njemu se nije glasovalo, a vijeće je konstatiralo da je stanje u Dukom plinu zadovoljavajuće.


Vijeće je potom prihvatilo Odluku o vrstama, uvjetima i visini pomoći u socijalnoj skrbi te konstatiralo da se za ove potrebe godišnje može iskoristiti maksimalno 5% od izvornih proračunskih prihodovnih sredstava od poreza. Za mrtvozornike na području Općine Brckovljani imenovani su doktori medicine Ružica Ivanović, Ivica Stipinović, Milica Starčević, Dino Kramer, Božena Sanković i Vjekoslav Cvijanović.


Od ŽUC-a se traži povećanje sigurnosti prometa


Općinsko vijeće Brckovljana usvojilo je i zaključak koji će se uputiti Županijskoj upravi za ceste u svezi s postavom signalizacije i opreme za smirivanje prometa na lokalnim i županijskim cestama. Stručne službe općine Brckovljani utvrdile su tzv. kritične točke oko kojih se traži postavljanje signalizacije. Neke od tih točaka su, primjerice, područje oko OŠ Stjepana Radića u Božjakovini, područje oko PŠ Lupoglav te križanje županijskih cesta u Gračecu. Na prometnicama koje se nalaze uz spomenute kritične točke tražit će se postavljanje uspornika (ležećih policajaca), a vijećnici su tijekom rasprave predložili da se u zaključak uvrste i brojne druge krizne točke.


Nenad Haleuš MaliObjavljeno: 14.11.2012.


shadow
banner banner banner banner banner banner