Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

KREĆE SANACIJSKA SJEČA U PARKU U BOŽJAKOVINI4.7.2011.


Danas su započeli radovi unutar zaštićenog Parka u Božjakovini gdje će se tijekom ovog i sljedećeg mjeseca obaviti sječa opasnih i suhih stabala uz zamjensku sadnju uklonjenih stabala. Početkom srpnja, zbog uklanjanja opasnih stabala uz samu županijsku cestu pravac Zagreb-Bjelovar, bit će postavljena privremena regulacija prometa jednim trakom.


Radove će izvesti Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjima i drugim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Zagrebačke županije. Predloženim zahvatom neće se bitno narušiti temeljne vrijednosti zaštićenog područja s obzirom da će se vršiti zamjenska sadnja.


Inače, Park u Božjakovini zaštićen je u kategoriji spomenika parkovne arhitekture još 1965. godine. Kako od proglašenja zaštite nije bilo znatnijeg održavanja, park se nalazi u vrlo lošem stanju. Ovim zahvatom započinje se s revitalizacijom parka, a Općina Brckovljani, Šumarija Dugo Selo i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjima i drugim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Zagrebačke županije osigurat će zamjensku sadnju, stoji u priopćenju Zagrebačke županije.


Autor: Iva GRGIĆ OZIMECObjavljeno: 4.7.2011.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner