Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Održano vijeće općine Brckovljani - ELKA PONOVNO NA DNEVNOM REDU2.8.2011.


Općinsko vijeće Brckovljana održalo je 20. srpnja svoju redovnu 25. sjednicu.


Prije početka vijećanja odana je počast Rudolfu Galovcu. Jedna od točaka bilo je polugodišnje izvješće o izvršenju ovogodišnjeg proračuna. Tako ukupni prihodi i primici iznose oko 6.901.905 kuna, ukupni rashodi i izdaci 7.027.726 kuna, dok je razlika 125.776 kuna. Kako je kazao načelnik Željko Funtek, nije došlo do realizacije prodaje zemljišta dok se porezni dio puni prema očekivanjima - jedan dio prihoda, poput komunalnih, sjest će u drugoj polovici godine. 


Niti ova sjednica nije mogla proći bez razgovora o Elki s čijim je predstavnicima nedavno održan sastanak. Pregovori o ovoj zavrzlami vode se mjesecima, a zadnji Elkin prijedlog je da se zaključi Aneks ugovora kojim bi svi dogovoreni rokovi prolongirali za tri godine. U tom bi razdoblju Općina imala ovlaštenje da traži i pronađe drugog kupca za predmetno zemljište, a u slučaju novog kupca Općina bi trebala ponuditi Elki da isplati preostali dio cijene. Ukoliko to tada ne bi bilo moguće, Općina bi imala pravo sklopiti novi ugovor s novim kupcem s time da Elki vrati dio već uplaćene cijene od 7,6 milijuna kuna. Nadalje, predlaže se i smanjenje površine čestice do najmanje 11ha - navodi se, između ostalog, u Elkinom prijedlogu. No, vijećnici i načelnik Funtek složili su se kako Elkinom krivnjom nije došlo do izvršenja ugovora te traže ukidanje tereta nad parcelom kako bi mogli tražiti novog kupca. Smanjenje površine kao i vraćanje jamčevine ne dolazi u obzir, a daju mogućnost, ukoliko bi Elka uspjela platiti, da se taj iznos uračuna u ukupnu cijenu. Ako se Elka složi s ovim zahtjevima, Općina će potpisati aneks te tako ostaviti "ugovor na životu", a ako ne slijedi prekid ugovora - izričiti su bili općinski čelnici. 


Na dnevnom redu bile su i odluke o raspisivanju javnih natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području Općine na rok od 5 i 20 godina te za prodaju poljoprivrednog zemljišta. Javni natječaji bit će objavljeni u "Dugoselskoj kronici", na oglasnoj ploči i na službenoj web stranici Općine. Vijećnici su donijeli odluku o obračunu i naplati naknade za razvoj kojom se uvodi obveza plaćanja naknade za razvoj u svrhu financiranja komunalnih vodovodnih građevina na općinskom području. Naknada za domaćinstva, udruge i ustanove iznosi 0,80 kn/m3 isporučene vode, a za gospodarstva 1 kn/m3. Uplatnice dostavlja DUKOM d.o.o. koji je dužan izvršiti obračun naplaćene naknade za prethodni mjesec te ga dostaviti kao i uplatiti prikupljenu naknadu Općini do 10. u mjesecu - rečeno je na ovoj sjednici.


Ana-Marija ŠprihalObjavljeno: 2.8.2011.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner