Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

"DTR" ZAPOČEO S PROIZVODNJOM U BOŽJAKOVINI27.1.2011.


"DTR" - Domaća tvornica rublja, započela je 10. siječnja s proizvodnjom na novoj lokaciji smještenoj u Gospodarskoj zoni Božjakovina.


Riječ je, kako saznajemo od šefice proizvodnje DTR-a Jadranke Germanović, o kompletnom preseljenju tvornice iz Zagreba gdje je Tvrtka već prodala svoje nekretnine, a na staroj lokaciji, do uređenja prostora za njihov rad u Božjakovini, još uvijek se nalazi samo uprava. Preseljenje je, kako ističe gđa Germanović, izvedeno u iznimno kratkom roku jer je 150 zaposlenica na staroj lokaciji na Borongaju radilo do 23. prosinca. Na takav potez prisilili su nas kupci, dodaje, jer je, za razliku od većine hrvatskih tekstilnih tvornica, DTR tekstilac koji dobro stoji, a njihovi proizvodi su iznimno traženi. Nije se stoga moglo dočekati niti potpuno uređenje okoliša oko nove tvornice u Gospodarskoj 8 u Božjakovini, a i to bi, kako saznajemo, trebalo biti riješeno u najkraćem mogućem roku, bez obzira što taj segment ne utječe na samu proizvodnju.


Nova tvornica veličine je 2300m2, te osim proizvodnog pogona obuhvaća i skladište koje je, međutim, kaže s ponosom Germanović uglavnom prazno jer su proizvodi DTR-a iznimno traženi na tržištu. Zanimljivo je da Tvrtka izvozi čak 95% svog proizvodnog programa. U DTR-u ističu da je riječ o dugogodišnjim i svjetski poznatim stranim tvrtkama kao što su Renee Lazard, Job-Winsdor i Tuzzi za koje se radi isključivo ženski program, dok je preostalih 5% proizvodnja muškog programa, prvenstveno muških košulja, koji je kod nas odavno postao brend, a prodaje se prvenstveno u petnaest preostalih DTR-ovih dućana. Jedno od prodajnih mjesta trebalo bi, kaže, uskoro biti otvoreno i u sklopu nove tvornice u Božjakovini.


Velika potražnja za njihovim proizvodima, kaže Gvozdanović, prisiljava Tvrtku da razmišlja i o širenju. DTR posjeduje strojeve koji trenutačno nisu u uporabi, a pri novom zapošljavanju računa se na lokalno stanovništvo i inače kvalitetne tekstilce koji su ostali bez posla prilikom propadanja tvornica poput Zelinke i sličnih.


Poslovni uspjeh DTR duguje kvaliteti svojih proizvoda i poštivanju rokova isporuke - zaključuje Germanović, te zaključuje da su znatnu pomoć pri brzom preseljenju tvornice u Božjakovinu, što je bilo bitno da se ti uvjeti i dalje održe, pružila lokalna samouprava i druge službe koje su izdavale dozvole za gradnju i otvaranje nove tvornice. Uostalom, i službenim preseljenjem sjedišta Tvrtke na područje Općine Brckovljani lokalnoj samoupravi to dobro bi se uskoro trebalo i vratiti - novim proračunskim prihodima.


N.H.M.Objavljeno: 27.1.2011.


shadow
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner