Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

7. međunarodna smotra folklora Općine Brckovljani - VESELO UZ PJESMU I PLES14.7.2010.


U subotu, 03.07.2010., nakon svete mise održane u 18 sati, svečanim mimohodom izvođači u narodnim nošnjama uputili su se Ulicom Stjepana Radića prema istoimenoj Osnovnoj školi gdje je održana 7. međunarodna smotra folklora u Brckovljanima.


Već tradicionalna, sedma po redu Smotra folklora Brckovljani, čiji je domaćin bilo Kulturno umjetničko društvo "August Cesarec", a pod pokroviteljstvom Općine Brckovljani održana je u večernjim satima s početkom u 19.30 sati. 


Na ovogodišnjoj je Smotri uz domaćina nastupilo deset društava - Folklorno društvo Hrvatske čitaonice iz Hercegovca, KUD "Preslica" iz Zagreba, Folklorna sekcija Udruge žena "Presečka pera", KUD "Posavka" iz Oborova, KUD "Tančec" iz Jalševca Nartskog, KUD "Lipovac" iz Generalskog Stola, KUD "Ogranak seljačke sloge" iz Lupoglava, KUD "Prigorec" iz Sesvetskog Kraljevca", KUD "Češka beseda" iz Hercegovca te KUD "Preporod" iz Dugog Sela. 


Prisutnima se obratio načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek koji je izrazio zadovoljstvo što ova Smotra prerasta u tradiciju, kao i zadovoljstvo velikim odazivom publike koji odvajaju vrijeme kako bi popratili ovakva događanja te kako ne bi bila zaboravljena tradicija koju njeguju godinama. 


Uz pjesmu i ples ide dobra kapljica i zalogaj, a za to se pobrinula Udruga vinogradara i vinara općine Brckovljani, a i probanje brojnih domaćih kolača.


Sva Društva koja su sudjelovala na održanoj Smotri primila su zahvalnice, a uz dobre želje za ponovnim viđenjem dogodine oprostili su se i od ove Smotre.


Brojna publika okupljena na Smotri mogla je uživati u vrsnim izvedbama i narodnim nošnjama kao i u bogatstvu običaja koja su Društva pripremila za sve prisutne, a nakon održane Smotre veselje je nastavljeno do dugo u noć. Objavljeno: 14.7.2010.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner