Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

OPĆINAMA BRCKOVLJANI I RUGVICA PO 200.000 KUNA IZ REGIONALNOG RAZVOJA14.7.2010.


U prostorijama Zagrebačke županije potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić potpisao je ugovore o sufinanciranju projekata komunalne i socijalne infrastrukture u Zagrebačkoj županiji u vrijednosti od 1,9 milijuna kuna. Ugovori su potpisani sa deset općina te gradom Samoborom.


Potpisivanju ugovora prisustvovao je i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, koji je istaknuo kako je ovo potpisivanje dokaz da Ministarstvo skrbi o infrastrukturi i o svekolikom razvoju te obzirom na gospodarska vremena ovakvo potpisivanje je izuzetno korisno.


Uoči potpisivanja ugovora, ministar Pankretić sastao se je sa svim županima u Hrvatskoj kako bi usuglasili daljnji model ravnomjernog razvoja cjelokupne Hrvatske. Kako je Pankretić na potpisivanju i rekao cilj je da sve općine imaju primjeren i ujednačen razvoj, a isto tako vjeruje da će ovo potpisivanje pripomoći kako općinama tako i gradovima da se sa jednim značajnim dijelom sredstava pomognu njihovi razvojni projekti. Ujedno, pozvao je sve prisutne da rade na novim projektima koji će se moći kandidirati za strukturne i kohezijske fondove.


Valja napomenuti kako su potpisivanjem ovih ugovora općine Brckovljani i Rugvica dobile po 200 tisuća kuna.


Načelnik općine Rugvica Ivan Remenar, istaknuo je kako ovo potpisivanje ugovora dokaz da Ministarstvo prati programe i projekte te je ujedno naglasio kako svaki dobiveni iznos u ovim recesijskim vremenima dragocjen te da će se ovim novcima lakše financirati već započeti projekti. Iznos od 200 tisuća kuna Općina Rugvica namijenila je pojačanom održavanju makadamskih cesta, dakle asfaltiranju ulica po naselju i gradnji drugih objekata na ulicama.


Načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek, prije svega je izrazio zahvalu Vladi RH i Ministarstvu što su prepoznali ovakve projekte, a isto tako je naglasio kako svaki novac je itekako dobrodošao. Dobiveni iznos bit će uložen u izgradnju komunalne infrastrukture u gospodarskoj zoni Božjakovina.


Ana KašnarObjavljeno: 14.7.2010.


shadow
banner banner banner banner banner banner