Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Održana 12. sjednica Općinskog vijeća Općine Brckovljani NE DOZVOLITI UZURPACIJU PUTOVA KROZ KATASTARSKU IZMJERU14.7.2010.


Pod predsjedanjem predsjednika Bože Graberca, 18.06.2010. održana je 12. sjednica Općinskog vijeća Općine Brckovljani.


Jednoglasno prihvaćen prijedlog Odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja stambeno poslovne zone Božjakovina Stambeno poslovna zona Božjakovina, predviđena na području zemljišta nekadašnje Agrokoke, odnosno istočno od ceste prema Andrilovcu, dobila je zeleno svjetlo na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Brckovljana. Načelnik općine Željko Funtek rekao je da je riječ o faktički samostalnom stambenom naselju u kojem se neće graditi višekatnice kao u Dugom Selu, već će biti riječ o naselju u kojima stambene zgrade, urbane vile, imaju maksimalno dvanaest stanova. Urbanističkim planom riješena su i pitanja izgradnje infrastrukture, prvenstveno plinovoda i kanalizacije, koji su i u ovoj zoni, s obzirom na cjelovito rješavanje ovog problema u Općini Brckovljani imali poseban značaj.


Donesena odluka o načinu sređivanja zemljišno knjižnog stanja nekretnina, javnog dobra, cesta, putova i drugih javnih površina kao i Odluka o načinu preuzimanja uređene prometnice Stalno se javljaju slučajevi u kojima se mijenja širina putova, minimalna širina između ceste i privatnih površina, stoga se je išlo na donošenje odluke kojom se to regulira, rekao je Funtek vezano uz ovu točku dnevnog reda. Prema donesenoj odluci u postupku katastarskih izmjera i klasiranja zemljišta radi obnavljanja zemljišnog stanja širine cestovnih pojasa trebaju biti prema provedbenim odredbama važećeg Prostornog plana uređenja Općine Brckovljani. Novoformirane granice parcela javnog dobra ne smiju se pomicati tako da se smanji prijašnja širina cestovnog pojasa. Posebno je to važno u vikend zonama, gdje su širine putova ionako premale. Ujedno donesena je i Odluka kojom se određuje način preuzimanja uređene prometnice u vlasništvo i upravljanje Općini Brckovljani. Općina Brckovljani preuzimat će u vlasništvo i na gospodarenje minimalno uređenu prometnicu. Pod minimalno uređenom prometnicom smatra se prometnica - javni put koja je uređena prema posebnim uvjetima Upravnog odjela općine Brckovljani, a koji će propisivati minimalnu izvedbu makadamskog kolnika, rješenje odvodnje kolnika te druge radnje neophodne da se prometnica stavi u funkciju.


Donesena odluka o plaći načelnika Na sjednici, vijećnici su jednoglasno donijeli odluku kojom se određuje osnovica i koeficijent za obračun plaće općinskog načelnika. Vijećnici su složno konstatirali činjenicu da načelnik Funtek vrlo korektno odrađuje svoj posao te da su to izbori tijekom godina i pokazali te da nema mjesta raspravi vezanoj uz plaću. U par navrata moglo se je čuti kako je načelnik skroman te da je svakako svojim radom tijekom godina opravdao povjerenje kojim se zalaže za boljitak Općine. Osnovica za obračun plaće općinskog načelnika iznosi 4 tisuće kuna bruto, premda Zakon dozvoljava maksimum od 4.650,00 kuna dok koeficijent za obračun plaće iznosi 4,55.


Peti aneks ugovora o kupoprodaji zemljišta Elka kabeli d.o.o. Tema i ove sjednice bila je prodaja zemljišta Elki pa se je ponovno moglo čuti kako zbog nemogućnosti realizacije kredita i plaćanja Općini Brckovljani od strane Elke zatražena nova odgoda plaćanja. Načelnik Funtek osvrnuo se je na ovu već poznatu temu te ustvrdio kako je ovo već peti aneks ugovora te izrazio sumnju u cjelokupnu realizaciju.


Ana KašnarObjavljeno: 14.7.2010.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner