Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

U LUPOGLAVU PROSLAVLJENA SVETKOVINA BLAŽENOG AUGUSTINA KAŽOTIĆA25.8.2010.


Župna crkva bl. Augustina Kažotića u Lupoglavu 3. kolovoza je proslavila blagdan svog zaštitnika. Svetu misu predvodio je Marko Rac, inače mladomisnik Varaždinske biskupije, trenutno kapelan u župi Isusova Uskrsnuća u Sesvetskom Kraljevcu uz župnike Josipa Vrbanca iz Kloštra Ivanića, Dragutina Smrkulja iz Savskog Narta, Dragutina Mostečaka iz Brckovljana, Slavka Kresonje iz Dugog Sela te velečasne Stjepana Novačkog i Slavka Gabuda. 


Inače, sv. Augustin, rođen oko 1260. godine. Svojim životom i djelovanjem u teškim vremenima ostat će zapamćen kao neumorni radnik vjerskog i kulturnog života te rodoljub koji je propovijedao, poučavao, činio dobra djela i pomagao svima onima za koje se nitko nije brinuo.


Iako bi se o sv. Augustinu moglo puno toga pričati, cilj mi nije prepričavati njegov bogat životopis koji se između ostalog ne bi mogao ni sažeti u jednoj propovijedi, već vas pozivam da se molite za blaženikov zagovor te se vodite za ovim divnim zaštitnikom i nasljedujte ga, istaknuo je Rac između ostalog na propovijedi u lupoglavskoj crkvi. 


Uz brojne vjernike koji su se okupili kako bi proslavili svog zaštitnika, svetoj misi prisustvovao je i načelnik Općine Željko Funtek i Marijana Petir, saborska zastupnica. 


Proslavi svetkovine nebeskog zaštitnika ove župne crkve prethodila je trodnevna priprava - duhovna obnova, koja se održavana u subotu, nedjelju i ponedjeljak, a prisustvovao joj je velik broj vjernika, njih oko petstotinjak.


Ana KašnarObjavljeno: 25.8.2010.


shadow
banner banner banner banner banner banner