Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

IZVRŠENO PRESPAJANJE POTROŠAČA NA NOVI VODOVOD25.8.2010.


Potreba za rješavanjem pitanja gubitaka vode sve više dolazi u prvi plan, kako u Dugom Selu tako i u Općini Brckovljani. Upravo je to bio razlog posjete načelnika Željka Funteka i direktora Dukoma d.o.o. Ivana Šajkovića mjestu gdje su se izvodila posljednja prespajanja sa stare na novu vodovodnu mrežu. 


Iako je rekonstrukcija vodovodne i plinovodne mreže napravljena još 2004. godine kada je Općina ušla u projekt s Hrvatskim vodama te su stare salonitne cijevi zamijenjene novim plastičnima, prespajanje na novu mrežu nije dovršeno. Tijekom mjesec dana radova na prespajanju 42 priključka, oni su završeni. Prilikom posjete, na trasi od Božjakovine do Gračeca ostalo je još svega tri priključka za prespojiti. Načelnik napominje kako je prespajanje bilo potrebno napraviti jer stara mreža je dotrajala, odnosno stare salonitne cijevi su jako propuštale te je dolazilo do velikih gubitaka vode. 


Zbroj svih gubitaka vjerojatno je sastavni dio gubitaka napravljenih upravo na ovom dijelu, a prespajanjem na novu mrežu ti bi gubici trebali biti smanjeni, istaknuo je Funtek. Napomenuo je kako je rekonstrukcija vodovodne mreže napravljena i na trasi od glavne ceste prema Lupoglavu. Prespajanje na vodovodnu mrežu izvršeno je od kanala Greda pa do Lupoglava dok je prespajanje na plinsku mrežu još u tijeku, rekao nam je Funtek. 


Šajković je izrazio zadovoljstvo što je prepoznata potreba za rješavanjem ovog pitanja te da treba učiniti sve kako bi gubici, o kojima se u posljednje vrijeme stalno vodi riječ, bili manji.


Ana KašnarObjavljeno: 25.8.2010.


shadow
banner banner banner banner banner banner