Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

USKRŠNJA IZLOŽBA UMJETNIKA LUDS-a ZA CENTAR STANČIĆ30.3.2010.


Voditeljica rehabilitacije u Centru Stančić Branka Seke je u ponedjeljak 22.ožujka u Gradskoj knjižnici otvorila ovogodišnju Uskrsnu izložbu umjetnika Likovne udruge Dugo Selo za Centar za rehabilitaciju Stančić. Brojni članovi LUDS-a, točnije njih 22, se odazvalo humanitarnoj uskrsnoj radionici te su tako nastala brojna umjetnička djela koja se po povoljnim cijenama prodaju u korist poboljšanja životnih uvjeta korisnika Centra. Voditeljica Seke je naglasila kako još mnogo ljudi ne znaju s kakvim poteškoćama se korisnici Centra kao i djelatnici svakodnevno susreću, no stvari idu na bolje što je pokazalo i organiziranje velike humanitarne akcije koju je organizirao Zagrebački skijaški savez zajedno s HRT-om na Sljemenu.


Isto tako je istaknula kako Centar Stančić već osmu godinu uspješno surađuje sa sve većim brojem dugoselskih umjetnika. Naime, na Uskrsnoj likovnoj radionici 2009.godine je sudjelovalo desetak umjetnika, a ove godine se humanitarnoj radionici odazvalo preko dvadesetak umjetnika.


No, nisu samo sudionici likovne kolonije oni koji su stvorili umjetnička djela. Pažnju su plijenile rukotvorine korisnika Centra Stančić- svilene marame, nakit, uskrsni aranžmani i druga djela koja su posjetitelji mogli kupiti po cijeni od dvadesetak kuna. 


Otvorenje Izložbe je uljepšalo i religiozno pjevanje korisnika Centra koji su uz pratnju gitare pokazali kako se uloženi trud zaista i vidi i čuje.


Ljubica PreldžićObjavljeno: 30.3.2010.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner