Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

NAKON ELKE, DOLAZI I DTR29.4.2009.


Na raspisani javni natječaj stigla je ponuda Domaće tvornice rublja za zemljište u Gospodarskoj zoni Božjakovina. DTR nudi jamčevinu od 25 posto i 2,6 milijuna kuna za površinu od 9 990 m2. Poglavarstvo Općine prihvatilo je ponudu te predstoji potpisivanje ugovora. Ova tvornica, poznata široj javnosti po proizvodnji košulja, preselit će svoja postrojenja u brckovljansku gospodarsku zonu. Novi gospodarski subjekt svakako će doprinijeti razvoju gospodarstva, a postoji i mogućnost zapošljavanja domaćeg stanovništva za koje će DTR organizirati i potrebne tečajeve poput tečaja šivanja - saznajemo od načelnika Željka Funteka. 


Što se tiče Elke, ispunjeni su svi uvjeti iz predugovora, poslana im je obavijest za sklapanje ugovora, a slijedi pokretanje postupaka za dobivanje lokacijske i građevinske dozvole. 


Na snagu su stupile Izmjene Prostornog plana kao i Urbanistički plan uređenja Gospodarske zone Božjakovina - informirao je načelnik. Kako je već ranije rečeno, izmjene su se donijele ciljano, a jedan od razloga bio je upravo dolazak važnih gospodarskih subjekata.


A.M.Š.


   Objavljeno: 29.4.2009.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner