Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

UDRUGA VINOGRADARA I VINARA BRCKOVLJANI PROSLAVILA MARTINJE24.11.2006.


U neformalnom okruženju prostora Vatrogasnog doma DVD-a Brckovljani tridesetak vinara i vinogradara Udruge Brckovljani okupilo se noć uoči Martinja kako bi proslavili jedan od najvažnijih događaja za svakog ljubitelja plemenite i dobre vinske kapljice - krštenje mošta ili Martinje. 


Riječima dobrodošlice sve okupljene je pozdravio predsjednik Udruge Mirko Meliš te im čestitao što će proizvod njihova rada uskoro biti pretvoren u vino. Kako regule nalažu biškup je glavna osoba u ceremoniji krštenja mošta, a tu večer njegovu ulogu preuzeo je član Udruge Željko Panian. 


Udruga osnovana u travnju ove godine trenutno okuplja 48 vinara s područja općine Brckovljani te šire. Glavni i osnovni cilj njihova okupljanja i osnivanja bio je unaprijediti vinsku kulturu na ovom, vinorodnom, području te nastojati povezati proizvođače vina s ciljem ekonomskog unapređenja i promocije njihovih vinskih proizvoda. 


Organizacija Martinja prvo je u nizu događaja koje planiraju kao Udruga organizirati - potom slijedi Vincekovo, a još žele urediti vinogradarske putove na području općine te organizirati edukacije za članove. 


Tekst i fotografije: I.G.O.Objavljeno: 24.11.2006.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner