Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

ŠTIĆENICI CENTRA DOBILI PET KOMPJUTORA15.4.2005.


U sklopu akcije "1 000 računala na dar" u organizaciji Udruge "Svi smo protiv" Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva doniralo je 121 računalo koje će biti poklonjeno djeci roditelja slabijeg imovinskog stanja, osobama s posebnim potrebama, školama, centrima i dječjim domovima, a prvi pet računala darovano je upravo Centru "Stančić". Riječ je o računalima koja po svojoj funkcionalnosti više ne odgovaraju višestruko bržem protokolu obrade podataka u Ministarstvu, no ona su novije generacije koja rade na procesorskim razinama Pentiuma I., II. i III. 


Tim povodom ministar gospodarstva Branko Vukelić posjetio je 24. ožujka Centar i njegove štićenike. Donirana računala štićenici će koristiti u sklopu interne informatičke radionice, a kroz specijalizirane software programe namijenjene djeci s posebnim potrebama, koja se još moraju nadograditi u računala, samostalno će usvajati informatička znanja i sadržaje.


- Ova akcija motivira sve nas da stvorimo bolje uvjete onima kojima je to nužno potrebno, kazao je tom prilikom ministar Vukelić, dodavši kako su danas ovdje među štićenicima Centra, a tako će biti i na svim drugim mjestima gdje će biti raspoređena ostala računala, kako bi se uvjerili da će računala imati svoju svrsishodnu primjenu. Uz predstavnike Ministarstva Centar su posjetili i predstavnici organizatora akcije Udruge "Svi smo protiv", njen predsjednik Mladen Plazibat, a u ime domaćina ravnatelj Centra mr. Ivan Vrgoč zahvalio se svima njima na ovoj vrijednoj donaciji riječima kako svaka donacija dobro dođe ovoj najvećoj ustanovi tog tipa u Hrvatskoj, osobito ako se radi o suvremenoj tehnologiji, pozvavši ujedno Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva na permanentnu i dugoročnu suradnju sa Centrom.


Tekst i fotografija: I. G.Objavljeno: 15.4.2005.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner