Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

SKORAŠNJI POPIS POLJOPRIVREDE - SAMO ZA POTREBE STATISTIKE1.6.2003.


Državni zavod za statistiku (DZS) provest će u razdoblju od 1. do 15. lipnja ove godine Popis poljoprivrede 2003., a riječ je o prvom Popisu poljoprivrede koji će se u Hrvatskoj provesti od njezina osnutka. Posljednji takav popis proveden je 1960. godine, a 1969. godine bio je proveden na uzorku. Cilj je popisa dobiti što preciznije podatke o hrvatskoj poljoprivredi, te utvrditi važnost te djelatnosti za hrvatsko gospodarstvo.


Dobiveni podaci koristit će se kao pokazatelji državnoj i lokalnoj vlasti u otkrivanju problema poljoprivrede, te će se prema tome planirati i donositi odluke za njezin razvoj. Ovaj popis se razlikuje od Upisnika poljoprivrednih gospodarstva kojeg je provelo Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva, u tome što je Upisnik isključivo vezan za administrativne potpore, dok je ovaj popis statistička akcija, a dobiveni rezultati služit će se za prezentaciju poljoprivrede, odnosno neće služiti za primjenu nijedne administrativne mjere.


Rezultati popisa bit će objavljeni do kraja godine, a ukupni troškovi se procjenjuju do 100 milijuna kuna. U akciji popisivanja, koji će se obavljati na području cijele države, bit će uključeno više od 17.000 sudionika.


Tijekom idućeg razdoblja mole se građani na području grada Dugog Sela, općina Brckovljani i Rugvica da izađu u susret popisivačima, te da im pomognu na način davanja svih potrebnih informacija koje će ih popisivači tražiti. Popisivači neće nužno obilaziti svako kućanstvo, već jedino ona koja su na posljednjem popisu stanovništva od 2001. godine registrirana kao kućanstva s poljoprivrednom proizvodnjom.


(Iva Grgić)



Objavljeno: 1.6.2003.


shadow
banner banner banner banner banner banner