Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Osvrt na članak o gostovanju KUD-a "August Cesarec" u Njemačkoj2.10.2002.


Čitajući "Dugoselsku kroniku" od 11. rujna ove godine i gore spomenuti članak ne mogu a da se ne osvrnem na potpuno krivu interpretaciju i činjenice koje su prethodile odlasku KUD-a "August Cesarec" iz Brckovljana u Njemačku. 


Poziv za sudjelovanje na festival folklora u Salzkotten stigao je u KUD "Preporod" Dugo Selo i to posredstvom bivšeg gradonačelnika Dugog Sela gospodina Ivana Rijetkovića, koji u spomenutom gradiću ima poslovne partnere s kojima surađuje već dugi niz godina. Sam poziv stigao je na adresu gospodina Rijetkovića sa molbom da se KUD "Preporod" javi organizatorima festivala. Nakon prvih pisanih kontakata, jedine osobe koje su kontaktirale sa direktorom festivala su gospodična Lucija Arabadžić i ja. 


Upravni odbor KUD-a "Preporod" donio je zaključak kako Preporod ove godine neće putovati van granica Hrvatske. Na molbu organizatora da ove godine ipak u Salzkotten doputuje folklorni ansambl iz Hrvatske, predložila sam KUD "August Cesarec" iz Brckovljana. Nakon toga vodstvo KUD-a "August Cesarec" preuzima daljnju brigu o odlasku u Njemačku. 


Je li netko od članova "August Cesarec", kako piše u članku, ima poslovne veze u Salzkottenu ili odnose sa njemačkim veleposlanstvom, ja u to ne ulazim, ali ti odnosi sigurno nisu rezultirali odlaskom KUD-a "August Cesarec" iz Brckovljana u Njemačku. 


Jadranka KocetObjavljeno: 2.10.2002.


shadow
banner banner banner banner banner banner