Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Održano 6. natjecanje vatrogasaca općine Brckovljani2.10.2002.


U organizaciji Vatrogasne zajednice općine Brckovljani, te DVD-a Stančić - Štakorovec, a pod pokroviteljstvom Poglavarstva Općine Brckovljani, 8. rujna je održano šesto službeno natjecanje vatrogasaca općine Brckovljani, u ženskim i muškim A i B kategorijama, kao kvalifikacija za županijsko natjecanje, što će se održati iduće godine, a prema pravilniku o službenim natjecanjima vatrogasaca Hrvatske vatrogasne zajednice. 


Za ovogodišnje natjecanje prijavila se 21 natjecateljska postrojba, od čega ih je 19 nastupilo u 6 kategorija i to, vatrogasni pomladak (dječaci od 6 do 12 godina) 4 ekipe, vatrogasna mladež (od 12 do 16 g.) dječaci 2 ekipe i djevojčice 1 ekipa, vatrogasci (A kategorija muški) 8 ekipa, (žene) 3 ekipe, te vatrogasci (B kategorije preko 30 g.) 1 ekipa. 


Najbolji u kategoriji dječaka vatrogasnog pomlatka su natjecatelji DVD-a Prečec, a slijede ih ekipe DVD-a Lupoglav, Tedrovec i Stančić-Štakorovec. Ovom prilikom ističemo da su natjecateljske ekipe pomlatka DVD-a Prečec i Lupoglav, nastupile i na županijskom natjecanju u Galgovu koje je održano 1. rujna i u konkurenciji 35 natjecateljskih postrojbi, ekipa DVD-a Prečec zauzela 34. mjesto, dok su natjecatelji DVD-a Lupoglav zauzeli izvrsno 12. mjesto i na taj način uspješno zastupali našu zajednicu. 


U kategoriji vatrogasne mladeži - dječaci, najbolji rezultat i prvo mjesto je osvojila ekipa DVD-a Gračec, dok su drugo mjesto osvojili dječaci DVD-a Brckovljani. U istoj kategoriji mladeži djevojčica nastupila je ekipa DVD-a Gračec i osvojila prvo mjesto bez konkurencije. U sigurno najljepšoj skupini, kategoriji žena "A" najbolje su bile natjecateljice DVD-a Prečec, a drugo mjesto su zauzele žene iz DVD-a Lupoglav, dok su treće bile pripadnice DVD-a Stančić-Štakorovec. U kategoriji muških "B" postrojbi nastupili su najstariji vatrogasci DVD-a Gračec i bez konkurencije osvojili prvo mjesto. Naravno da je nastup takve natjecateljske postrojbe bio i svojevrstan kuriozitet natjecanja, a "Gračanski oldtimeri", kako su popularno nazvani, svojim nastupom nisu razočarali, već su pokazali kako se na njih još uvijek može računati. 


Svakako najviše uzbuđenja i natjecateljske euforije predstavlja nastup muških "A" vatrogasnih postrojbi. U toj kategoriji nadmetalo se 8 ekipa iz svih DVD-a članica zajednice, osim DVD-a Tedrovec koji u ovoj kategoriji nisu prijavili ekipu, iako je to bila njihova obveza. Takve vrste postrojbi predstavljaju operativnu okosnicu rada svakog ozbiljno ustrojenog DVD-a općenito. Ono što je za sve ekipe ove godine bilo znakovito, jest činjenica da su rezultati vremena kudikamo bolji od rezultata prijašnjih godina. Taj napredak može se pripisati dobrim vremenskim uvjetima natjecanja, ali i dobro pripremljenom poligonu. Ovogodišnji službeni prvaci općine su vatrogasci DVD-a Gračec II., drugo mjesto je osvojila ekipa DVD-a Brckovljani I., te treće DVD-a Brckovljani. 


Dakle, rezultati su poznati i ne preostaje nam ništa drugo nego poželjeti DVD-ima Prečec, Lupoglav i Stančić-Štakorovec u ženskoj "A" kategoriji, te DVD-u Gračec u muškoj "B" kategoriji, kao i vatrogascima DVD-a Gračec i Brckovljani u muškoj "A" kategoriji puno uspjeha na službenom Županijskom natjecanju iduće godine, te da dostojno prezentiraju našu Vatrogasnu zajednicu.


Tajnik VZO Brckovljani,
Marijan Đurinec


Ispravak netočnog navoda


U prošlom broju "Dugoselske kronike" broj 425. u tekstu naslovljenom "Memorijal "Gorana Nađa" okupio 18 vatrogasnih ekipa" omaškom je unijet podatak da je treće mjesto osvojila vatrogasna ekipa DVD-a Gračec. Pravilno bi trebalo glasiti da je treće mjesto osvojila ekipa DVD-a Črnec. Također u sklopu istog teksta u potpisu pod fotografiju pogrešno je napisana činjenica da je ekipa DVD-a Brckovljani diskvalificirana i ispala iz plasmana. Pravilno bi trebalo glasiti da je ta ekipa zbog nepravilnog zavrtanja spojne cijevi izgubila na ukupnom vremenu i ostvarila slabiji plasman.


Uredništvo se ispričava svim stranama zbog krivo interpretiranih podataka.Objavljeno: 2.10.2002.


shadow
banner banner banner banner banner banner