Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

MONSINJOR MRZLJAK KRSTIO DJECU I BLAGOSLOVIO OBNOVLJENI ŽUPNI STAN U LUPOGLAVU25.10.2002.


Pomoćni biskup zagrebački monsinjor Josip Mrzljak krstio je uvečer 12. listopada u crkvi Blaženog Augustina Kažotića u Lupoglavu dvoje djece iz hrvatskih obitelji koje su u župu Lupoglav pristigle iz Letnice na Kosovu. Kršteni su mala Antonija, deveto dijete u obitelji Alojzija i Nedjeljke Jozić, te mali Matej, treće dijete u obitelji Lazara i Marije Perić.


Msgr. Mrzljak istaknuo je da je njegova nazočnost na krštenju u skladu s odlukom crkve da biskupi krste djecu u obiteljima s više djece čime Katolička crkva želi poduprijeti suzbijanje negativnih populacijskih trendova u hrvatskom narodu. Osim toga, msgr. Mrzljak boravio je u Lupoglavu i da bi blagoslovio obnovljeni župni stan i vjeronaučnu dvoranu koja se nalazi u njegovom sklopu. Župni stan obnovljen je sredstvima Nadbiskupije zagrebačke jer je župa Lupoglav punih 46 godina bila bez župnika, a služenje misa i pastoralni rad obavljali su Isusovci iz obližnjeg Kloštra Ivanića.


Od 25. kolovoza ove godine u Lupoglavu boravi stalni župnik velečasni Dražen Radigović koji je najavio osnivanje Biblijske zajednice i rad s djecom u Lupoglavu. Velečasni Radigović najavio je i skori početak radova na obnovi župne crkve Blaženog Augustina Kažotića, a to će, prema njegovima riječima, u prvom redu značiti obnovu zvonika i krovišta, a zatim zaštitu crkve od vlage, kao i elektrifikaciju zvona. (Nenad Haleuš-Mali)Objavljeno: 25.10.2002.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner