Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Centar "Stančić" dobio novu vrijednu donaciju - PROŠIRENI I UREĐENI PROSTORI ZA PETERO KORISNIKA16.1.2002.


U Centru za radnu terapiju i rehabilitaciju "Stančić", najvećoj usta­novi za zbrinjavanje najtežih oblika hendikepiranih osoba u našoj zemlji, 18. prosinca je otvorena nova stambena jedinica koja obuhvaća spavaću sobu, dnevnu sobu, malu čajnu kuhinju i sanitarni čvor, u kojima će ubuduće svoj život provoditi petero osoba s najtežim psiho­fizičkim oštećenjima.


S obzirom da je riječ o jedinici s daleko ugodnijim i modernijim interijerom u odnosu na klasične bolničke sobe, opremljenim prema europskim standardima, ravnateljica ustanove, Jasna Lesički, izrazila je želju da cijeli Centar u dogledno vrijeme postigne ovakav standard.


Prostorije je službeno otvorio njemački veleposlanik u Republici Hrvatskoj, Gebhardt Weiss, koji je tom prigodom izrazio pozitivne utiske o radu Centra, te u ime svog veleposlanstva najavio dodatnih 7.500 eura donacije ovoj ustanovi za nabavku potrebne opreme.


U uređenje nove stambene jedinice utrošeno je 100.000 kuna, koje je u potpunosti sponzoriralo njemačko-hrvatsko poduzeće "Medicus Matea". Četiri specijalna kreveta za novu stambenu jedinicu, od kojih svaki vrijedi 5.000 njemačkih maraka, poklonio je švicarski malteški red posredovanjem dr. Armina Imhofa i konzula Hrvatske u Zurichu, Tonija Glowatzkog. Otvorenju su također bili nazočni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa, dr. Jadranko Crnić, pomoćnik ministra rada i socijalne skrbi Rajko Škorić, te predstavnici zagrebačkog gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb, pročelnik dr. Zvonimir Šoštar i njegov suradnik Vladimir Velnić. (Nenad Haleuš Mali)Objavljeno: 16.1.2002.


shadow
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner