Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Kakvi su uvjeti rada u novoj športskoj dvorani - IDEALNO OPREMLJENA ZA PROGRAME23.11.2001.


Sjećam se osnovnoškolskih dana, točnije satova tjelesne i zdravstvene kulture koji su se zimi održavali u uskim hodnicima, dok su temelji za izgradnju športske dvorane iz godine u godinu stajali u nepromijenjenom stanju. U srednju sam školu krenula ne imajući nikakvo predznanje za rad na gimnastičkim spravama, a opravdavanju kako u osnovnoj školi nismo imali dvorane - nitko nije povjerovao...


Od ove školske godine takvu priču učenici OŠ "Stjepan Radić" više neće iznova pričati, jer je športska dvorana, nakon punih osam godina, napokon dovršena. O uvjetima rada u novootvorenoj dvorani razgovarala sam s osobom kojoj ona možda najviše znači.


Jure Mišković, profesor TZK-a potvrđuje da se otvorenjem dvorane on iznova rodio jer je to značilo da će deset godina rada u lošim uvjetima biti zamijenjeno nastavom u moderno opremljenoj dvorani. O novostima u radu kaže: - Dvorana je idealno opremljena za nastavu TZK-a. Po prvi se put u školi odrađuje nastava gimnastike, a uz postojeće smo osnovali i nove športske učeničke klubove: stolnoteniski, košarkaški, odbojkaški i rukometni klub za djevojke. Također planirano osnivanje lokalnog odbojkaškog kluba jer se u dvorani, uz nastavu, odražavaju treninzi, i utakmice RK "Stančić", KK "Dugo Selo" te nogometni turniri. Ove godine bit ćemo domaćini i županijskog natjecanja u odbojci. 


Na pitanje znači li otvorenje dvorane teži program i više rada za učenike, prof. Mišković odgovara: - Program je zanimljiviji s puno više mogućnosti izbornog sadržaja. Metodika koja se obrađuje prije svake vježbe samo olakšava rad učeniku. Uostalom, svakako je bolje da se djeca i mladež okupljaju u dvorani umjesto na ulici ili kafićima. Suočeni smo s problemom droge i alkoholizma kod mladeži, stoga potičemo na bavljenje športom u našoj dvorani, koja će za mjesec dana biti otvorena svima koji je žele koristiti. 


Što se tiče same izvedbe dvorane već su, na žalost, zamijećene neke pogreške. Tako krov propušta vlagu na nekim mjestima, što bi trebalo sanirati što prije. Međutim, za opremu koja je većom svotom novca osigurala općina Brckovljani, nema zamjerki.


Prof. Mišković zaključuje: "Isplatilo se čekati toliko vremena, jer je otvorenje športske školske dvorane značajan događaj kako za našu školu, tako i za cijelu općinu. (Marija Sruk)Objavljeno: 23.11.2001.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner