Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

IZABRANO OPĆINSKO POGLAVARSTVO3.8.2001.


Nakon što je na prethodnoj sjednici izabran za načelnika općine, nositelj liste HSS Željko Funtek stavio je mandat vijećnika u mirovanje. Njegov zamjenik s liste Smiljan Darojković potom je prisegnuo.


U ovakvom sastavu Općinsko vijeće Brckovljani razmotrilo je i prihvatilo obračun proračuna za prvih šest mjeseci ove godine. Od ukupno 13,6 milijuna kuna koliko je planirano za cijelu 2001. godinu, u proračun općine Brckovljani ubilježeno je 3,598.308 kuna što je 26,29 posto godišnjeg prihoda. Vodstvo općine očekuje bolje punjenje proračunskih prihoda u drugoj polovici godine. Planirani kapitalni prihodi, primjerice od Hrvatskih voda nisu ostvareni u predviđenom obimu u ovom obračunskom razdoblju, što je jedan od razloga manjeg ukupnog prihoda od planskog.


Na ovoj sjednici, održanoj 25. srpnja izabrana su 4 člana Općinskog poglavarstva. To su Božo Graberec, izabran iz redova vijećnika, aktivan nositelj društvenih aktivnosti u Hrebincu, Smiljan Darojković, također iz sastava Vijeća, predstavnik poduzetnika, Jure Mlšković i Željko Ivaniček koji su bili članovi u prošlom sazivu Poglavarstva, te su obavljali dužnost zamjenika načelnika.


Dužnost zamjenika načelnika Željka Funteka u ovom će sazivu obavljati jedan izvršitelj, sukladno Statutu, a to je Božo Graberec. Članovi Poglavarstva izabrani su jednoglasno.


Izborom dijela vijećnika u sastav organa izvršne vlasti, došlo je do promjena u sastavu Općinskog vijeća. Smiljan Darojković i Božo Graberec stavili su mandate u mirovanje, te su mandati potvrđeni njihovim zamjenicima - Darku Ferenčeku i Branku Grgošiću.


Na istoj sjednici razriješeni su članovi Skupštine trgovačkog društva "Dukom" - Joža Kokot i Ivan Valentak. Umjesto njih predstavnici općine Brckovljani u Skupštini društva "Dukom" od sada će biti Marijan Đurinec i Zlatko Raužan. (Nada Kozić)Objavljeno: 3.8.2001.


shadow
banner banner banner banner banner banner