Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

U ULICAMA 9 km ASFALTA15.6.2001.


Unatoč izbornim i poslijeizbornim procesima, poslovima oko konstituiranja nove vlasti na području općine Brckovljani nisu zastali radovi na izgradnji infrastrukture sukladno planu. U tijeku je završetak vodoopskrbe i plinifikacije u naseljima Prečec, Stančić i Gračec, čime sva naselja općine dobivaju vodu i plin.


U naseljima se asfaltiraju ulice. Zagrebačka ulica u Tedrovcu presvučena je asfaltom u duljini 700 metara. U Prečecu asfaltirane su Kolodvorska i Vidićeva ulica (1.140 metara). Ulice Selska, Zagrebački odvojak, Cvjetna, Monter i Braće Radića u Gornjoj Gredi presvučene su asfaltom u ukupnoj duljini 1.680 metara.


U Prikraju su asfaltirane ulice Krč, Kuntovec, Gredica, i Sv. Jakob ukupne duljine 475 metara. Asfalt je dobila i Ulica S. Radić u Gračecu (500 m) te 400 metara Ulica Štaglanova u Hrebincu.


Za asfaltiranje ulica u naseljima predviđeno je tri milijuna kuna u općinskom proračunu. Izvoditelj radova "Cestograd Svitelski" iz Zagreba naplatiti će ovaj posao u 24 obroka kako je utvrđeno ugovorom, s tim da prvi obrok dolazi na naplatu u listopadu ove godine. 


Inače prodajom zemljišta u vlasništvu općine planirano je ostvariti prihod koji će se dijelom utrošiti na uređenje ulica u naseljima. Prodaja će biti moguća nakon donošenja prostornog plana koji još čeka samo suglasnost Ministarstva okoliša i prostornog uređenja, nakon čega slijedi usvajanje na Skupštini Zagrebačke županije. (Nada Kozić)


 Objavljeno: 15.6.2001.


shadow
banner banner banner banner banner banner