Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

70. GODINA DVD-a HREBINEC14.5.2001.


DVD Hrebinec proslavilo je u subotu 5. svibnja prigodnom svečanom sjednicom sedamdesetu obljetnicu svoga djelovanja. Pokrovitelj proslave bilo je Općinsko Poglavarstvo, a načelnik općine Željko Funtek bio je kum nove zastave s likom sv. Florijana, koju je svečano predao zapovjedniku društva Tomislavu Pećnjaku.


O bogatoj povijesti DVD Hrebinec govorio je tajnik društva Božo Krvarić. Društvo su osnovali 25. lipnja 1931. godine Franjo Kupešić, Josip Cesar i Josip Kupešić, a prvi zapovjednik društva, koje je tada brojilo 29 članova, bilo je Tomo Kuhelec. Društvo je započelo rad sa zaprežnom vatrogasnom špricom, a već 1932. godine započela je izgradnja prvog vatrogasnog doma u Hrebincu. Godine 1964. izgrađen je novi vatrogasni dom koji je 1994. godine adaptiran, da bi danas bio jedan od najljepših domova na području općine Brckovljani. U razdoblju od 1995. do 2000. godine, prema Krvarićevim riječima, učinjeno je mnogo na modernizaciji opreme. Društvo je nabavilo navalno vozilo "Magirus" iz Nizozemske, te danas spada u red dobro opremljenih društava.


U ime Vatrogasne zajednice općine Brckovljani prigodom ovog značajnog jubileja za vatrogastvo na području općine Brckovljani, predsjednik zajednice Marijan Geceg dodijelio je 18 brončanih plamenica i medalja za hrabrost i požrtvovnost članovima DVD-a Hrebinec, a diplomu je dobio Mato Krvarić za 20 godina rada u vatrogastvu, te posebno priznanje počasni doživotni predsjednik DVD-a Hrebinec Slavko Funtek. Povelju za nesebičnu pomoć, općini Brckovljani je u ime DVD Hrebinec uručio predsjednik Božo Graberec. Tom je prigodom najljepše zahvalio načelniku općine Željku Funteku, članovima Poglavarstva, predsjedniku vijeća Milanu Kralju, kao i vijećnicima za svekoliku potporu u financijskom i organizacijskom smislu koju je općina pružala DVD-u Hrebinec. Obostrano zadovoljstvo očituje se u rezultatima koji su vidljivi u radu DVD-a, izgledu sela Hrebinec, posebice mjesnog središta kojim dominira uređen i funkcionalan vatrogasni dom - mjesto društvenih, zabavnih, humanitarnih, kulturnih i inih događanja, koja doprinose ugodnije životu mještana tog sela. (Nenad Haleuš Mali)Objavljeno: 14.5.2001.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner