Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

PROSLAVLJEN DAN OPĆINE BRCKOVLJANI: Zahvalnice županu Kožiću i Ministarstvu regionalnog razvoja28.7.2017.


Polaganjem vijenaca na spomen obilježje poginulim braniteljima u Božjakovini, a potom svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen je 27. srpnja Dan Općine Brckovljani.   Na sjednici koju je vodio predsjednik Vijeća Božo Graberec koji je i nazočne upoznao s njezinom poviješću i aktualnim stanjem, nazočili su EU zastupnica Marijana Petir, počasni građanin Brckovljana umirovljeni general Mladen Markač, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić te brojni drugi gosti. Načelnik Željko Funtek, čiji govor donosimo u prilogu, pozdravio je nazočne, a od gostiju su još govorili Marijana Petir, Stjepan Kožić i, u ime gradonačelnika i načelnika, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian, a u kulturno umjetničkom programu nastupio je profesor Glazbene škole Dugo Selo Vedran Kojić na violini.


Priznanja i nagrade općine uručili su načelnik općine Željko Funtek i predsjednik Općinskog vijeća  Božo Graberec. Učeniku Ivanu Staroveškom, 5. c dodijeljeno je priznanje i knjiga za osvojeno 7. mjesto na državnom natjecanju iz Tehničke kulture; učenici Katarini Dokić, 8. c koja je osvojila 1. mjesto na državnom natjecanju Čitanjem do zvijezda dodijeljeno je 500,00 kuna i knjiga, kao i mentorima Ivani Kosko i Robertu Samardžiću po 500,00 kuna; RK Polet dobio je priznanje i  5.000,00 kuna za osvojeno 2. mjesto u Umagu na prvenstvu Hrvatske za dječake 2006./2007. godište; Školska rukometna ekipa OŠ Stjepan Radić osvojila je 4. mjesto na državnom natjecanju te je dobila priznanje i 1.000,00 kuna i 500,00 kuna mentorica Jasni Holik. Priznanje je dobio  NK Brcko za rezultate u sezoni 2016./2017. u kategorijama limači (1. mjesto), pioniri (2. mjesto) i prstići I (3. mjesto) 1.000,00 kuna po ekipi; Karate klubu Brckovljani za sudjelovanje na prvenstvu Zagrebačke županije gdje su osvojili dva naslova viceprvaka i tri treća mjesta u Jastrebarskom nagrada od 1.000,00 kuna. Priznanja su dodijeljena i Vatrogasnoj zajednici Općine Brckovljani za 20 godina rada, Udruzi Hrvatski vitezovi za 10 godina rada, a zahvalnice Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU za sufinanciranje projekta izgradnje komunalne infrastrukture te Županu Zagrebačke županije Stjepanu Kožiću, dodjeljujemo Zahvalnicu za izniman doprinos razvoju društvene i komunalne infrastrukture od značaja za općinu Brckovljani županu Zagrebačke županije Stjepanu Kožiću, Zahvalnicu za izniman doprinos razvoju društvene i komunalne infrastrukture od značaja za općinu Brckovljani


Marijanu Solariću, lanjskom dobitniku priznanja Općine, su upućene čestitke jer je proglašen  za najboljeg sportaša Hrvatskog WUSHU saveza, Nominiran je od Hrvatskog olimpijskog odbora za izbor najuspješnijeg hrvatskog sportaša u 2016.godini,  te na osvojenom 1.mjestu prvenstva Hrvatske u WUSHU borbama (do 75 kg) i 1.mjestu u Svjetskom kupu u WUSHU borbama (do 75 kg).


N.H.M.


 Objavljeno: 28.7.2017.


shadow
  • foto
  • foto
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner